Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Małorzata (3258 niezalogowanych)
6 Postów

(AgataK)
Wiking
nie jestem z Bieszczad źle napisałam mój błąd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Joseph napisał:
Karol.Ky napisał:
W wydziale konsularnym ambasady mozesz jedynie zlozyc wniosek o paszport. Dowodu osobistego tam nie dostaniesz. fakt nie napisałem, ale to dla mnie oczywiste...

Dla nas tak, ale bylem swiadkiem jak ludzie sie zdziwili, jak konsul powiedziel, ze nie ma mozliwosci wyrobienia dowodu osobistego w Ambasadzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
AgataK napisał:
dokładnie ten mój dowód jest z panieńskim nazwiskiem.a z nowym nazwiskiem po mężu odbiorę dopiero za miesiąc. Wiec mogę się strać o numer personalny?

Co wiecej, mieszkajac za granica jestes zobowiazana posiadac paszport, a masz prawo do posiadania dowodu osobistego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(AgataK)
Wiking
moj dowod z nazwiskiem panieńskim jest ważny jeszcze przez 3 miesiace wiec moge załatwiac jakies sprawy dotyczace pobytu w norwegi czy lepiej poczekac na nowy dowod z aktualnym nazwiskiem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
Może ja lepiej sie wypowiem. Bez paszportu NIC !! nie załatwisz i nie słuchaj porad w stylu że ze jakoś sie uda, do tego musisz miec dowód osobisty bo przecież paszportu nie bedziesz ciągle nosic przy sobie, dowód osobisty typu karta, starym mozna sobie podetrzec 4 litery. Norwegia nie jest w UE, jeszcze raz na pisze NIE JEST W UE wiec bez paszportu nie dostaniesz karty podatkowej co równa sie nie otrzymaniem numeru personalnego. Musisz miec paszport wazny minimum 6 miesiecy i dowód osobisty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Nie gardluj sie tak, bo w UDI i skatteetaten zalatwi sie wszystko na dowod osobisty (autorka tematu, nie ma "zielonej ksiazeczki", tylko "karte", ktora niestety juz jest niewazna ). Na stronie UDI napisane jest wyyraznie, jak krowie na miedzy , ze dowod osobsty jest wystarczajacym dokumentem do potweirdzenia tozsamosci.Jedynie bank robi problemy bez paszportu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
292 Posty
Stały Bywalec
maciejko napisał:
Może ja lepiej sie wypowiem. Bez paszportu NIC !! nie załatwisz i nie słuchaj porad w stylu że ze jakoś sie uda, do tego musisz miec dowód osobisty bo przecież paszportu nie bedziesz ciągle nosic przy sobie, dowód osobisty typu karta, starym mozna sobie podetrzec 4 litery. Norwegia nie jest w UE, jeszcze raz na pisze NIE JEST W UE wiec bez paszportu nie dostaniesz karty podatkowej co równa sie nie otrzymaniem numeru personalnego. Musisz miec paszport wazny minimum 6 miesiecy i dowód osobisty.

Moze lepiej sie nie wypowiadaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
po to jest forum żeby sie wypowiadać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Eee tam!
Forum jest zeby pomagac:

- zalatwic prace
- zalatwic mieszkanie
- odebrac z lotniska
- ...

no i,zeby nie byc rodakowi wilkiem (czy jakos tak!)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
292 Posty
Stały Bywalec
maciejko napisał:
po to jest forum żeby sie wypowiadać

pierdolisz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok